Google+ Videójáték kritikák,pc játék kritikákat és elemzéseket írunk

2012. október 23., kedd

The Walking Dead I

 Sziasztok! Én Gore vagyok és ebben a bejegyzésben a Telltale Games által legyártott "The Walking Dead" című játéksorozat első epizódjával fogtok megismerkedni. Igyekszem majd nem túl sokat SPOILER-ezni belőle.
  A játék megszületését a The Walking Dead képregénysorozat ihlette. Röviden a sztoriról: Fantasztikus melodráma, főhősünk Lee Everett, főiskolai tanár kinek élete hatalmas fordulatot vett amikor elítélték egy ember megöléséért akivel megcsalta a felesége, Lee állítása szerint önvédelemből tette, de persze a bíróság ezt másképp gondolta. Ennek az embernek a kalandjait élhetjük át egy rejtélyes módon zombikkal elszaporodott világban akihez útja során egyre több ember csatlakozik közülük az egyik legfontosabb, a főszereplőkhöz sorolandó kislány is Clementine.

A játékmenetről: Ez egy horror kaland játék. Mely nem a megszokott módon kezeli ezt a zombi apokalipszis témát, tehát itt nincsenek féktelen kaszabolások és korlátlan lőszerek, az nem jellemezné Robert Kirkman (a képregény írója) világát. Ebben a játékban rengeteg dialógust folytathatunk az emberekkel melynek következtében az egész játék olyan lesz mint egy film sorozat. Aki azt gondolná hogy ettől csak unalmassá válna  a játék az nagyon téved hisz a "beszélgetések" és olykor akár nehéz döntéseink során az egész játék sztorija csakis rajtunk múlik, ami hatással lesz a későbbiekben a szereplőkre de még a további évadokra is, tehát kétszer gondoljuk meg mielőtt valakit elküldenénk az anyjába ahelyett hogy mérlegelnénk a helyzetet és megfelelő döntést hoznánk. ;) Viszont pont emiatt nem ajánlom azoknak akik nem tudnak angolul, mert nekik csak elég minimális esélyük lenne arra hogy olyan válaszokat adjanak amiket valójában akarnak.
  Az irányításon van mit finomítani de nem vészes, viszont a játékban sokszor fordulnak elő bug-ok de mind ez nem is fontos hisz garantálom hogy a játékost bőven kárpótolni fogja a sztori. A zene még ami említésre méltó benne Jared Emerson-Johnson bizony kitett magáért nem is csoda hisz jó pár játéknak készített már zenét és aki nem tudná James Bond filmekben és a Gyűrűk Urában is segédkezett mint hangmérnök.
Pontozás: 1-től 10-ig

Dizájn: 8
Játékmenet: 7
Tálalás: 9
Összesített: 8 pont

1 megjegyzés: